W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis 29 maja- 02 czerwca PRZYPOMINAMY O PŁATNOŚCI ZA OBIADY - CZERWIEC !!!

PotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek ,29.5botwinka z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200ml
Gr.2 - 250 ml

alergeny *1,3,7,9,15
spaghetti ( mięso drób,makaron,pomidory,cebula,posypka sera żółtego)Gr.1 - 210 g
Gr.2 - 280 g
woda z cytryną i miodemGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
bananGr.1 - 125 g
Gr.2 - 125 g
Wtorek 30.05serowo- porowa z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250ml
alergeny 1,3,7,9
gulasz z wołowinyGr.1 - 49 g/30 ml
Gr.2 - 64 g/60 ml
kasza pęczak,kasza gryczanaGr.1 - 100 g/50 g
Gr.2 - 135 g/65 g
surówka z kiszonego ogórka,kapusty kiszonej,papryki i majonezuGr.1- 70g
Gr.2 -80g
kompot
jabłko
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Gr.1 -80 g
Gr.2 - 80 g
Środa 31.05ziemniaczana z kluskamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250ml
alergeny 1,3,4,7,9,15
filet zapiekany ( ryba z serem)Gr.1 - 120 g
Gr.2 - 120 g
ziemniaki z koperkiemGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z marchwi,jabłka,ananasa z majonezemGr.1 - 80g
Gr.2 - 90g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 -80 g
Gr.2 -80 g
Czwartek ,01.06dyniowa z ziemniakami i kluskamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny1,3,7,9
racuchy drożdżowe z cukrem pudremGr.1 - 210 g
GR.2 - 280 g
Gr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
Gr.1 - 90 g
Gr.2 - 100 g
koktajl mleczno - truskawkowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
bananyGr.1 - 125 g
Gr.2- 125g
Piątek ,02.06FESTYNGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,4,7,9
W tym dniu obiadu nie gotujemy.Obiad został odliczony w płatności za czerwiec.Gr.1 -95 g
Gr.2 -115 g
Gr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
Gr.1 -90 g
Gr.2 -110g
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Gr.1 - 80 g
Gr.2- 80 g
Poniedziałek ,05.06żurek z ziemniakami na maślanceGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
pierogi z mięsem i okrasą ( kiełbasa i cebulka)Gr.1 - 210 g/30 ml
Gr.1- 280 g/40ml
woda z cytryną i miodemGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
jabłkoGr.1 - 80g
Gr.2 -80 g
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Gr.1 - 80g
Gr.2 -80 g
wtorek,06.06pieczarkowa z makaronem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *13,,7,9
pulpet w sosie pomidorowymGr.1 - 95 g/30 ml
Gr.1- 115 g/60 ml
ziemniaki z koperkiemGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
bukiet warzyw: marchewki mini,fasolka szparagowa ,brokuł polany masłemGr.1 - 80 g
Gr.1- 90 g
kompot owocowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
bananGr.1-125 g
Gr.2 - 125 g
środa, Dzień wolny Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9
Gr.1 - 95 g
Gr.2 - 115 g
Gr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
Gr.1 - 80g
Gr.2- 90 g
Gr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
Gr.1 - 125g
Gr.2- 125 g
czwartek,BOŻE CIAŁOGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,3,7,9
Gr.1 - 95g
Gr.2 - 115g
Gr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
Gr.1 - 90 g
Gr.2- 100 g
Gr.1 -175 ml/80 g
Gr.2 - 200 ml/80 g
piątek ,Dzień wolnyGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,4,7,9
Gr.1 - 210 g
Gr.2 - 250 g
Gr.1 - 100g
Gr.2- 150 g
Gr.1 -90 g
Gr.2- 100 g
Gr.1 -175 ml
Gr.2- 200 ml
Gr.1 -80 g
Gr.2 -80 g
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.

Informacje o użytych wszystkich składniach, które stanowią obiad w poszczególnym dniu znajdują się do wglądu u intendenta SP8.