W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis od18 października 2021 r do 29 października 2021 r

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek 18.10.2021barszcz czerwony z ziemniakami i śmietanąGr.1- 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny1,3,7,9
pierogi z mięsem ( polane masłem lub okrasą z cebulki)Gr.1 - 210 g
Gr.2 -280 g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Wtorek 19.10.2021jarzynowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,15
ryż z jabłkami zapiekany polany śmietanąGr.1 - 210 g
Gr.2 -280 g
Gr.1 - 100 g /50 g
Gr.2 - 130g/ 65 g
Gr.1 -80g
Gr.2 -100g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Środa, 20.10.2021 ogórkowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,7,9
pieczeń z karkówkiGr.1 -54 g/30 ml
Gr.2 -84g/602 ml


ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150 g
surówka z buraków,jabłkiem, fasolą i oliwąGr.1 -80g
Gr.2 -100 g
kompot Gr.1 - 175ml
Gr.2 - 200 ml
winogronoGr.1 - 100g
Gr.2 - 100g
Czwartek, 21.10.2021rosół z makaronem drobiowo - wołowyGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny1,3,7,9,
pierś z kurczaka panierowanaGr.1 -95 g
Gr.2 - 115 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z kapusty pekińskiej,rzodkiewki ,kukurydzy z majonezemGr.1 - 90g
Gr.2 - 110g
kompot Gr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Piątek, 22.10.2021
Truskawkowa z makaronemGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,4,7,9
zmiana zupyryba smażonaGr.1 - 95 g
Gr.2 - 115 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z kapusty białej,pora,ogórka zielonego i oliwaGr.1 -80 g
Gr.2 - 100g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Poniedziałek.25.10.2021 szczawiowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
racuchy drożdżowe z posypkąGr.1 - 210 g
Gr.1- 280 g
koktajl mleczno- truskawkowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
bananyGr.1-125 g ( 1 szt)
Gr.2 - 125 g( 1 szt)
wtorek, 26.10.2021
serowa z ziemniakami
z kluskami
Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny *1,3,7,9,15
spaghetti ( makaron,mięso,cebula,pomidory i,posypka z sera)Gr.1 -210 g
Gr.2 -280 g
Gr.1 - 150 g
Gr.2- 190 g
Gr.1 - 90g
Gr.2- 110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
środa, 27.10.2021pieczarkowa z makaronem i śmietaną Gr.1 - 100g
Gr.1- 100g
G1.-ok 100 g
alergeny 1,3,7,9
gulasz z wołowiny z sosemGr.1 - 54 g/30 ml
Gr.2 -74 g/60 ml
kluski ziemniaczaneGr.1 - 100g
Gr.2- 150g
sałatka z ogórka kiszonego,pomidora,cebula i oliwaGr.1 - 60g
Gr.2- 80g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
czwartek ,28.10.2021pomidorowa z makaronem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny *1,3,7,9
kotlet pożarskiGr.1 - 95 g
Gr.2 - 115 g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2- 150g
mizeriaGr.1 - 90g
Gr.2- 110g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
Gr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
piątek ,29.10..2021dyniowa z ziemniakami i kluskanmiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny
1,3,4,7,9
kotlet z dorszaGr.1 - 95 g
Gr.2- 115 g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2-
surówka z kapusty białej,marchwi,pietruszki zielonej i oliwyGr.1 -90 g
Gr.2- 110 g
woda z miętąGr.1 -175 ml
Gr.2- 200 ml
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.

Informacje o użytych wszystkich składniach, które stanowią obiad w poszczególnym dniu znajdują się do wglądu u intendenta SP8.