W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis od 3 października 2022 do 14 października 2022

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek,03.10jarzynowa z ziemniakamiGr.1 - 200ml
Gr.2 - 250 ml

alergeny 1,3,7,9,15
pierogi z truskawkami polane śmietaną
Gr.1 - 150 g
Gr.2 - 200g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
gruszkaGr.1 - 80 g
Gr.2 - 80 g
Wtorek,04.10ziemniaczana z kluskamiGr.1 - 200ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9
paprykarz ( drób,papryka,marchew, groszek zielony,cebula)Gr.1 -160 g/ml
Gr.2 - 210 g/ml
ryż długoziarnistyGr.1 - 150 g
Gr.2 - 195 g
ogórek kiszonyGr.1 -80g
Gr.2 -100g
kompot z wiśniGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
bananGr.1 -125 g
Gr.2- 125 g
Środa,05.10pomidorowa z ryżem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9
kotlet mielonyGr.1 - 95 g
Gr.2 - 115 g

Gr.1 - 80 g
Gr.2 -120 g

ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
kapusta pekińska,rzodkiewka,szczypior i majonezGr.1 - 70g
Gr.2 - 80g
kompot owocowyGr.1 - 175ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 -
Gr.2 -
Czwartek,06.10kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny1,7,9
udziec z indyka w sosie ze śliwką i jabłkiemGr.1 - 49g/30 ml
Gr.2 - 74 g/60 ml
kasza wiejskaGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z buraków z jabłkiem i oliwąGr.1 - 90 g
Gr.2 - 100 g
kompot z czarnej porzeczkiGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g 1 szt
Gr.2- 80 g1 szt
Piątek, 07.10krupnik z ziemniakami Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,4,7,9
filet pstrągGr.1 -95 g
Gr.2 -105 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z marchwi,jabłka,ananasa i majonezuGr.1 -90 g
Gr.2 -110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g 1 szt
Gr.2- 80 g 1 szt
Poniedziałek,10.10Barszcz ukraiński z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny *1,3,7,9,15
makaron z serem i truskawkami z polewąGr.1 - 210 g/30 ml
Gr.1- 280g/ 50 ml
woda z cytryną i miodemGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 250 ml
kalarepa, bananGr.1-80 g
Gr.2 - 80 g
wtorek,11.10zupa z zielonego groszku z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9
filet z kurczaka panierowanyGr.1 - 95 g
Gr.2 - 115 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
pomidor,szczypiorek i śmietanąGr.1 - 80g
Gr.2- 100g
kompot owocowyGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g
Gr.2- 80 g
środa, 12.10rosół z makaronem drobiowo - wołowyGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,3,7,9
pulpet drobiowo wieprzowy w sosie koperkowymGr.1 -95 g/30 ml
Gr.2 - 115 g/60 ml
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
bukiet warzyw:marchewki mini,fasolka szparagowa i zielona polana masłemGr.1 - 80g
Gr.2- 110g
kompot wieloowocowyGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
gruszkagr.1-80 g
gr.2 -80g
czwartek ,13.10ogórkowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny* 1,3,7,9
spaghetti (drób, makaron,pomidory,cebula,posypka z sera)Gr.1 - 210 g
Gr.2 - 280 g
Gr.1 - 100 g
Gr.2- 150g
Gr.1 - ok.90 g
Gr.2- ok.100 g
kompot z truskawekGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g
Gr.2- 80 g
piątek ,14.10Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny
1,3,4,7,9
Święto Edukacji NarodowejGr.1 - 90g /80 g/30ml
Gr.2- 115 g /100g/60 ml
Gr.1 - 100g
Gr.2- 150g
Gr.1 -90 g
Gr.2- 100 g
Gr.1 -175 ml
Gr.2- 200 ml
Gr.1 -80 g
Gr.2- 80 g
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.

Informacje o użytych wszystkich składniach, które stanowią obiad w poszczególnym dniu znajdują się do wglądu u intendenta SP8.