W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.
Jadłospis od 30 stycznia 2023 do 10 lutego 2023
Dzień tygodnia | Potrawa | Ilość | Alergeny |
---|---|---|---|
Poniedziałek,30.01 | jarzynowa z ziemniakami | Gr.1 - 200ml Gr.2 - 250 ml | alergeny 1,3,7,9 |
naleśniki z serem i śmietaną | Gr.1 - 210 g/30 ml Gr.2 - 280 g / 40 ml | ||
kompot wieloowocowy | Gr.1 - 175 ml Gr.2 - 200 ml | ||
banan | Gr.1 - 125 g Gr.2 - 125 g | ||
Wtorek 31.01 | grochówka z ziemniakami | Gr.1 - 200 ml Gr.2 - 250ml | alergeny 1,7,9 |
gulasz z mięsa wołowego | Gr.1 - 49 g / 30 ml Gr.2 - 74 g/60 ml | ||
kasza pęczak, kasza gryczana | Gr.1 - 100 g/50 g Gr.2 - 135 g/65 g | ||
ogórek kiszony | Gr.1 -90g Gr.2 -110g | ||
kompot wieloowocowy | Gr.1 - 175 ml Gr.2 - 200 ml | ||
Środa 01.02 | ogórkowa z ziemniakami i śmietaną | Gr.1 - 200 ml Gr.2 - 250ml | alergeny *1,3,7,9 |
spaghetti ( makaron,mięso,cebula,sos pomidorowy ,)posypka sera żółtego | Gr.1 - 210 g/30 ml Gr.2 - 280 g*60 ml | ||
Gr.1 - 100 g/150 g Gr.2 - 135 g/65 g | |||
Gr.1 - 70g Gr.2 - 90g | |||
kompot owocowy | Gr.1 - 175 ml Gr.2 - 200 ml | ||
jabłko | Gr.1 - 80g Gr.2 - | ||
Czwartek ,02.02 | pieczarkowa z makaronem i śmietaną | Gr.1 - 200 ml Gr.2 - 250 ml | alergeny*1,3,7,9 |
pulpety w sosie pomidorowym | Gr.1 - 95 g/30 ml Gr.2 - 115 g/60 ml | ||
ziemniaki | Gr.1 - 100 g Gr.2 - 150 g | ||
bukiet warzyw: marchewki mini,kalafior polany masłem | Gr.1 - 90 g Gr.2 - 100 g | ||
lemoniada ( woda,cytryna,miód) | Gr.1 - 175 ml Gr.2 -200 ml | ||
jabłko | Gr.1 - 80 g Gr.2- /80 g | ||
Piątek ,03.02 | krupnik z ziemniakami | Gr.1 - 200 ml Gr.2 - 250 ml | alergeny 1,7,9 |
filet pstrąga | Gr.1 -90 g Gr.2 - | ||
ziemniaki | Gr.1 - 100 g Gr.2 - 150 g | ||
surówka z kiszonej kapusty,marchwi i oliwy | Gr.1 -90 g Gr.2 -110g | ||
woda mięta | Gr.1 - 175 ml Gr.2 - 200 ml | ||
jabłko | Gr.1 - 200 ml Gr.2- | ||
Poniedziałek,06.02 | barszcz ukraiński z ziemniakami i śmietaną | Gr.1 - 200 ml Gr.2 - 250 ml | alergeny *1,3,7,9 |
ryż zapiekany z jabłkami i śmietaną | Gr.1 - 210 g/80 g Gr.1- 280 g/40 ml | ||
Gr.1 - Gr.2 - 200 ml | |||
Gr.1-220 g/20 ml Gr.2 - | |||
koktajl mleczno- truskawko | Gr.1 - 175 ml Gr.2 -200 ml | ||
kalarepa,rzodkiewka | Gr.1 - 80 g Gr.2 - | ||
wtorek,07.02 | pomidorowa z makaronem i śmietaną | Gr.1 - 200 ml Gr.2 - 250 ml | alergeny *1,3,7,9 |
kotlet mielony | Gr.1-95 g Gr.2 - 115 g | ||
ziemniaki | Gr.1 - 100 g Gr.2 - 150 g | ||
buraczki zasmazane | Gr.1 - 90 g Gr.1- 100 g | ||
kompot owocowy | Gr.1 - 200 ml Gr.2 - 250 ml | ||
jabłko | Gr.1-80 g Gr.2 - | ||
środa,08.02 | rosół z makaronem drobiowo -wołowy | Gr.1 - 200 ml Gr.2 -250 ml | alergeny 1,3,7,9 |
pieczeń wieprzowa ze schabu | Gr.1 - 49 g/30 ml Gr.2 - 74 g/60 ml | ||
ryż brązowy | Gr.1 - 150 g Gr.2- 195 g | ||
surówka z kapusty pekińskiej,rzodkiewki ,kukurydzym,szczypioru i majonezu | Gr.1 - 80g Gr.2- 90 g | ||
lemoniada( woda,cytryna ,miód) | Gr.1 - 175 ml Gr.2- 200 ml | ||
jabłko | Gr.1 - 80 g Gr.2- | ||
czwartek,09.02 | szczawiowa z ziemniakami ,jajkiem i śmietaną | Gr.1 - 200 ml Gr.2- 250 ml | alergeny 1,7,9 |
udziec kurczaka w sosie | Gr.1 - 49 g/30 ml Gr.2 -74 g / 60 ml | ||
ziemniaki | Gr.1 - 100 g Gr.2- 150 g | ||
marchewka duszona | Gr.1 - 80 g Gr.2-90 g | ||
kompot owocowy, jabłko | Gr.1 - 200 ml Gr.2 - 250 ml | ||
piątek 10.02 | wiśniowa z makaronem | Gr.1 - 200 ml Gr.2 - 250 ml | alergeny 1,3,4,7,9 |
filet dorsza w panierce | Gr.1 - 80 g Gr.2- | ||
ziemniaki | Gr.1 - 100g / 70 g Gr.2- | ||
surówka z białej kapusty, pora ,marchwi z majonezem | Gr.1 -90 g Gr.2- 100 g | ||
woda z miętą | Gr.1 - Gr.2- 200 ml | ||
jabłko | Gr.1 -200 ml Gr.2- | ||
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji 1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin 2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki 3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód 4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki * Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii. |
|||
Informacje o użytych wszystkich składniach, które stanowią obiad w poszczególnym dniu znajdują się do wglądu u intendenta SP8. |