W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis od 30 stycznia 2023 do 10 lutego 2023

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek,30.01jarzynowa z ziemniakamiGr.1 - 200ml
Gr.2 - 250 ml

alergeny 1,3,7,9
naleśniki z serem i śmietanąGr.1 - 210 g/30 ml
Gr.2 - 280 g / 40 ml
kompot wieloowocowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
bananGr.1 - 125 g
Gr.2 - 125 g
Wtorek 31.01grochówka z ziemniakami Gr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250ml
alergeny 1,7,9
gulasz z mięsa wołowegoGr.1 - 49 g / 30 ml
Gr.2 - 74 g/60 ml
kasza pęczak, kasza gryczanaGr.1 - 100 g/50 g
Gr.2 - 135 g/65 g
ogórek kiszonyGr.1 -90g
Gr.2 -110g
kompot wieloowocowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Środa 01.02ogórkowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250ml
alergeny *1,3,7,9
spaghetti ( makaron,mięso,cebula,sos pomidorowy ,)posypka sera żółtegoGr.1 - 210 g/30 ml
Gr.2 - 280 g*60 ml

Gr.1 - 100 g/150 g
Gr.2 - 135 g/65 g
Gr.1 - 70g
Gr.2 - 90g
kompot owocowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 80g
Gr.2 -
Czwartek ,02.02pieczarkowa z makaronem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny*1,3,7,9
pulpety w sosie pomidorowymGr.1 - 95 g/30 ml
Gr.2 - 115 g/60 ml
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
bukiet warzyw: marchewki mini,kalafior polany masłemGr.1 - 90 g
Gr.2 - 100 g
lemoniada ( woda,cytryna,miód)Gr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g
Gr.2- /80 g
Piątek ,03.02krupnik z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,7,9
filet pstrągaGr.1 -90 g
Gr.2 -
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z kiszonej kapusty,marchwi i oliwyGr.1 -90 g
Gr.2 -110g
woda miętaGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 200 ml
Gr.2-
Poniedziałek,06.02barszcz ukraiński z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9
ryż zapiekany z jabłkami i śmietanąGr.1 - 210 g/80 g
Gr.1- 280 g/40 ml
Gr.1 -
Gr.2 - 200 ml
Gr.1-220 g/20 ml
Gr.2 -
koktajl mleczno- truskawkoGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
kalarepa,rzodkiewkaGr.1 - 80 g
Gr.2 -
wtorek,07.02pomidorowa z makaronem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9
kotlet mielonyGr.1-95 g
Gr.2 - 115 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
buraczki zasmazaneGr.1 - 90 g
Gr.1- 100 g
kompot owocowyGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
jabłkoGr.1-80 g
Gr.2 -
środa,08.02rosół z makaronem drobiowo -wołowyGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9
pieczeń wieprzowa ze schabuGr.1 - 49 g/30 ml
Gr.2 - 74 g/60 ml
ryż brązowyGr.1 - 150 g
Gr.2- 195 g
surówka z kapusty pekińskiej,rzodkiewki ,kukurydzym,szczypioru i majonezuGr.1 - 80g
Gr.2- 90 g
lemoniada( woda,cytryna ,miód)Gr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g
Gr.2-
czwartek,09.02szczawiowa z ziemniakami ,jajkiem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,7,9
udziec kurczaka w sosieGr.1 - 49 g/30 ml
Gr.2 -74 g / 60 ml
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
marchewka duszonaGr.1 - 80 g
Gr.2-90 g
kompot owocowy, jabłkoGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
piątek 10.02wiśniowa z makaronemGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny
1,3,4,7,9
filet dorsza w panierceGr.1 - 80 g
Gr.2-
ziemniakiGr.1 - 100g / 70 g
Gr.2-
surówka z białej kapusty, pora ,marchwi z majonezemGr.1 -90 g
Gr.2- 100 g
woda z miętąGr.1 -
Gr.2- 200 ml
jabłkoGr.1 -200 ml
Gr.2-
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.

Informacje o użytych wszystkich składniach, które stanowią obiad w poszczególnym dniu znajdują się do wglądu u intendenta SP8.