W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis od 04 maja do 14 maja

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
PoniedziałekGr.1- 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny
Gr.1 - 150 g/20 ml
Gr.2 -
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Wtorek 04.05.2021szczawiowa z ziemniakami, jajkiem i śmietanaGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9
spaghetti ( makaron,drób,pomidory,cebula,ser,żółty)Gr.1 -210 g
Gr.2 -69/60 ml
Gr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
Gr.1 -80g
Gr.2 -110g
woda z miętą
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Środa, 05.05.2021 dyniowa z ziemniakami i kluskamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
gulasz wieprzowyGr.1 -49 g/30 ml
Gr.2 -


ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 -
ogórki kiszoneGr.1 -80g
Gr.2 -
woda z cytrynąGr.1 - 175ml
Gr.2 - 200 ml
Czwartek, 06.05.2021zupa z zielonego groszku z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny*1,7,9,
bitki z indyka w sosieGr.1 -49 g/30 ml
Gr.2 -
ryż brązowyGr.1 - 150 g
Gr.2 -
marchew z jabłkiemGr.1 - 90g
Gr.2 - 110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Piątek, 07.05.2021krupnik z ziemniakami na maśleGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,3,4,7,9,15
filet z pstrągaGr.1 - 95 g
Gr.2 -
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z kapusty kiszonej,marchwi z oliwąGr.1 -90g
Gr.2 - 110 g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Poniedziałek,10.05.2021 barszcz czerwony z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
zapiekanka ( makaron,cebula,drób,szpinak ser żółty) polewa z jogurtuGr.1 - 210 g/30 ml
Gr.1- ok.
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
wtorek, 11.05.2021ogórkowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9,
kotlet mielonyGr.1 -85g/30 ml
Gr.2 -
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
surówka z kapusty pekińskiej,rzodkiewki,szczypioru i oliwyGr.1 - 90g
Gr.2- 110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
środa, 28.04.2021pomidorowa z makaronem i śmietanąGr.1 - 100g
Gr.1- 100g
G1.-ok 100 g
alergeny *1,3,7,9
udziec z indyka z śliwką i jabłkiem w sosieGr.1 ok 49 g/30 ml
Gr.2 -
kasza jaglana, kasza gryczanaGr.1 - 100g
Gr.2- 50 g
buraczki z fasolką ,pietruszką zieloną i oliwąGr.1 - 80g
Gr.2- 110g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
czwartek ,29.04.2021jarzynowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
filet z kurczaka,panierowanyGr.1 -85 g/30 ml
Gr.2 -
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2- 130g
bukiet warzyw: marchewki mini,fasola szparagowa żółta i zielona polany masłemGr.1 - 90g
Gr.2- 110g
woda z cytrynaGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
Gr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
piątek ,30.04.2021serowa z kluskamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny
1,3,4,7,9
kotlet z dorszaGr.1 - 85g
Gr.2- g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2-
surówka z białej kapusty,marchwi,pora i majonezuGr.1 -90 g
Gr.2- 110 g
woda z miętąGr.1 -175 ml
Gr.2- 200 ml
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.