W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis od 16 maja 2022 do 27 maja 2022

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek,16.05Ziemniaczana z kluskamiGr.1 - 200ml
Gr.2 - 250 ml

alergeny* 1,3,7,9
spaghetti ( makaron, mięso wieprz.cebula,pomidory,ser żółty)Gr.1 - 210 g
Gr.2 -280 g
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
kompot wieloowocowyGr.1 - ok 125 g
Gr.2 - 125 g
Wtorek,17.05Pomidorowa z ryżem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9
racuchy drożdżowe z cukrem pudremGr.1 - 210 g
Gr.2 -280 g
Gr.1 - 150g
Gr.2 - 195g
Gr.1 -80g
Gr.2 -100g
koktajl mleczno - truskawkowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłko
Środa,18.05krupnik z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -
alergeny *1,3,7,9
pulplet w sosie pomidorowymGr.1 - 95g/30 ml
Gr.2 - 115 g/60 ml

Gr.1 - 80 g
Gr.2 -120 g

ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150 g
warzywa na patelnia Gr.1 - 70g
Gr.2 - 80g
kompot owocowyGr.1 - 175ml
Gr.2 - 200 ml
bananGr.1 - 125g
Gr.2 - 125g
Czwartek,19.05zupa z zielonego groszku z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny1,7,9
udziec z kurczaka ,pieczonyGr.1 -49g/30 ml
Gr.2 - 74g/60 ml
kasza pęczak, kasza gryczana
Gr.1 - 100 g/50 g
Gr.2 - 130 g/65g
kapusta pekińska,por,kukurydza,pomidor koktajlowy,szczypior z majonezemGr.1 - 90 g
Gr.2 - 100 g
kompot owocowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g 1 szt
Gr.2- 80 g1 szt
Piątek, 20.05ogórkowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,4,7,9
filet pstrągGr.1 - 95 g
Gr.2 - 115 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z kapusty młodej, marchwi rzodkiewki i oliwyGr.1 -90 g
Gr.2 -110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g 1 szt
Gr.2- 80 g 1 szt
Poniedziałek.23.05szczawiowa z ziemniakami z jajkiemi i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
łazanki (makaron,cebula,kapusta,mięso)Gr.1 - 210 g
Gr.1- 280 g
woda z cytrynąGr.1 - 125g
Gr.2 - 125 g
jabłkoGr.1-175 ml
Gr.2 - 200 ml
wtorek, 24.05Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny *1,3,7,9
Egzaminy Gr.1 -49g/30 ml
Gr.2 - 74g/60 ml
Gr.1 - 150 g
Gr.2- 195 g
Gr.1 - 80g
Gr.2- 100g
Gr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
Gr.1 - 125g 1 szt
Gr.2- 125g1 szt
środa, 25.05Gr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,3,7,9
EgzaminyGr.1 -95g/30 ml
Gr.2 - 115g/60 ml
Gr.1 - 150 g
Gr.2- 195 g
Gr.1 - 80g
Gr.2- 110g
Gr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
gr.1-80 g
gr.2 -80g
czwartek ,26.05Gr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
EgzaminyGr.1 - 85 g
Gr.2 - 115 g
Gr.1 - 100 g
Gr.2- 150g
Gr.1 - ok.90 g
Gr.2- ok.100 g
Gr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
piątek ,27.05wiśniowa z makronemGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny
1,3,4,9
kotlet dorszaGr.1 - 95g
Gr.2- 115 g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2- 150g
surówka z marchwi,por,jabłko z majonezemGr.1 -90 g
Gr.2- 100 g
woda z miętąGr.1 -175 ml
Gr.2- 200 ml
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.

Informacje o użytych wszystkich składniach, które stanowią obiad w poszczególnym dniu znajdują się do wglądu u intendenta SP8.