W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis dekadowy od 10 czerwiec 2019 do 18 czerwiec 2019

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek 10.06.19botwinka z jajkiem i śmietanąGr.1- 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,6,7,9,15
placki z jabłkiem i cukrem pudrem Gr.1 -210 g
Gr.2 -280 g
woda z cytryną i miodemGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
rzodkiewkaGr.1 - 50g
Gr.2 -50g
Wtorek 11.06.19serowa z makaronemGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny1,3,6,7,9
noga kurczaka z sosemGr.1 - 54g
Gr.2 - 69g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
surówka z buraków z jabłkiem i oliwą Gr.1 - 90g
Gr.2 - 110g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkaGr.1 -1 szt 80 g
Gr.2 -1 szt 80 g
Środa 12.06.2019żurek z ziemniakami Gr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,6,7,9
klopsik w sosie koperkowymGr.1 - 85g/30ml
Gr.2 - 115g/30ml


ziemniakiGr.1 - 150g
Gr.2 -195g
duet marchewek polany masłemGr.1 - 90 g
Gr.2 - 110 g
kompotGr.1 - 175ml
Gr.2 - 200ml
gruszkaGr.1 -1 szt 80 g
Gr.2 -1 szt 80 g
Czwartek 13.06.2019krupnik z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,6,7,9
kotlet mielonyGr.1 - 85g
Gr.2 -115g
ziemniakiGr.1 - 150g
Gr.2 - 195g
kapusta młoda,duszonaGr.1 - 90g
Gr.2 - 110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
jabłkoGr.1 - 1 szt./ ok.80g
Gr.2 - 1 szt./ ok 80g
Piątek 14.06.2019ogórkowa z ziemniakami , i śmietaną Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,4,7,9,15
makaron z serem,masłem i miodemGr.1 -210 g
Gr.2 -280 g
woda z cytryną i miodemGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Poniedziałek 17.06.19jarzynowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,6,7,9,15
racuchy z cukrem pudrem Gr.1 - 210g
Gr.2- 280g
koktajl mleczno - truskawkowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
wtorek 18.06.19ziemniaczana z kluskami Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny *1,3,6,7,9
spaghetti ( makaron,mięso mielone,cebula ,pomidory,ser żółty)Gr.1 - 210g
Gr.2 - 280g
woda z miętaGr.1 - 100g
Gr.2 -150 g
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.