W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis dekadowy od 13 maj 2019 do 24 maj 2019

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek 13.05.19barszcz ukraiński z ziemniakami i śmietanąGr.1- 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,6,7,9,15
racuchy z cukrem pudrem Gr.1 -210 g
Gr.2 -280 g
koktajl mleczno - truskawkowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
rzodkiewka,kalarepaGr.1 - 50g
Gr.2 -5 0g
Wtorek 14.05.19serowa z makaronemGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny1,3,7,9,15
filet z kurczaka,panierowanyGr.1 - 85g
Gr.2 -115g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
surówka z kapusty pekińskiej,ogórka zielonego,kukurydzy ,pietruszka zielona i olwa Gr.1 - 90g
Gr.2 - 110g
woda z cytryną i miodemGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
gruszkaGr.1 -1 szt 80 g
Gr.2 -1 szt 80 g
Środa 15.05.2019ogórkowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,9
zraziki mielone w sosieGr.1 - 85g/30ml
Gr.2 - 115g/30ml


ryż brązowyGr.1 - 150g
Gr.2 -195g
sałata lodowa,pomidory,rzodkiewka,szczypior,śmietanąGr.1 - 90 g
Gr.2 - 110 g
kompotGr.1 - 175ml
Gr.2 - 200ml
bananGr.1 - 1 szt./o 125g
Gr.2 - 1 szt./ok 125g
Czwartek 16.05.2019kalafiorowa z ryżem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,7,9
bitki wołowe z sosemGr.1 - 49g/30ml
Gr.2 -69g/60ml
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
mizeriaGr.1 - 90 g
Gr.2 - 110 g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
jabłkoGr.1 - 1 szt./ ok.100g
Gr.2 - 1 szt./ ok 100g
Piątek 17.05.2019pomidorowa z ryżem i śmietaną Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny *1,3,4,7,9,15
kotlet z dorszaGr.1 - 85g
Gr.2 -115g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
kapusta kiszona,marchew,jabłko i oliwąGr.1 - 90 g
Gr.2 - 110 g
woda z cytryną i miodemGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 1 szt./ ok.100g
Gr.2 - 1 szt./ ok 100g
Poniedziałek 18.05.19jarzynowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny *1,3,7,9
spaghetti( makaron,mięso ,cebula,pomidory,ser żółty)Gr.1 - 250g
Gr.2- 350g
woda z cytryną i miodemGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 1 szt./ ok.800g
Gr.2 - 1 szt./ ok 80g
wtorek 19.05.19żurek z ziemniakami na maślance z śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9
kotlet mielonyGr.1 - 85g
Gr.2 - 115g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 -150 g
kapusta biała, duszona
Gr.1 - 90g
Gr.2 -110g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
gruszkaGr.1 - 1 szt./ok.80g
Gr.2 -1 szt./ok.80g
środa 20.05.19pieczarkowa z makaronem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9
pieczeń wieprzowa z sosem
Gr.1 -49g/30ml
Gr.2 -69g/60ml
ziemniaki

Gr.1 - 150g
Gr.2 -195g
bukiet warzyw: fasolka szparagowa zółta, brokuły,duet marchewek polany masłemGr.1 -90g
Gr.2 -110g
kompotGr.1 -175ml
Gr.2 -200ml
jabłkoGr.1 -1szt 80g
Gr.2 -1szt 80g
czwartek 21.05.19szczawiowa z ziemniakami ,jajkiem i śmietanąGr.1 -200ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,3,7,9
udziec z indyka z jabłkiem,śliwką w sosie
Gr.1 -49g/30ml
Gr.2 -69g/60ml
kasza pęczak,kasza gryczanaGr.1 - 100g/50g
Gr.2 -130g/65g
buraczki zasmażaneGr.1 -90g
Gr.2 -110g
kompotGr.1 -175 ml
Gr.2 -200 ml
bananGr.1 -ok 125g
Gr.2 -ok 125g
piątek 22.05.19krupnik z ziemniakamiGr.1 -200ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,4,7,9
filet pstrąga ,smażonyGr.1 -90g
Gr.2 -105g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 -150g
surówka z marchwi,selera,jabłka z oliwąGr.1 -90g
Gr.2 -110g
woda z miętąGr.1 -175ml
Gr.2 -200ml
jabłkoGr.1 -1szt/80g
Gr.2 -1szt/80g
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.