W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis dekadowy 21 września - 2 pażdziernika

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek,21.09.2020barszcz ukraiński z ziemniakami i śmietanąGr.1- 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9,15
naleśniki z serem polane śmietanąGr.1 -210g/258 ml
Gr.2 -280 g/40ml
woda z cytryną i miodemGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Wtorek,22.09.2020brokułowa z ryżem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,9
zraziki mielone z kapustą pekińską w sosieGr.1 - 85g/30ml
Gr.2 -115g/60ml
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
surówka z pomidora z cebulą , papryką i oliwąGr.1 -90g
Gr.2 -110g
kompot
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Środa,23,09.2020 ogórkowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,9
udziec z indyka z śliwką i jabłkiem w sosieGr.1 - 49g/30ml
Gr.2 - 69/60ml


kasza jaglana, kasza gryczanaGr.1 - 100g/50g
Gr.2 -130g/65g
kapusta czerwona,jabłko,ogórek kiszony,cebula i oliwyGr.1 -130g
Gr.2 -110g
woda z miętąGr.1 - 175ml
Gr.2 - 200ml
Czwartek,24.09.2020pomidorowa z makaronem i śmietaną Gr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9
kotlet schabowy z serem w panierceGr.1 - ok.100g
Gr.2 -ok.120g
ziemniakiGr.1 - 100g/50g
Gr.2 - 130g/65g
fasolka szparagowa żółta,marchewki mini z wody polane masłemGr.1 - 90g
Gr.2 - 110g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Piątek,25.09.2020wiśniowa z makaronemGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,3,4,7,9
zmiana II daniapaluszki rybne panierowaneGr.1 -90g
Gr.2 -115g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
surówka z kapusty pekińskiej,marchwi,ogórka kiszonego z oliwąGr.1 - 90g
Gr.2 - 110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Poniedziałek,28.09.2020 jarzynowa z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,7,9,15
zmiana II daniaspaghetti alla carbonaraGr.1 - 250g
Gr.2- 280g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
wtorek, 29.09.2020dyniowa z ziemniakami i kluskamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9
racuchy drożdżowe z cukrem pudremGr.1 - 210g
Gr.2- 280g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
środa, 30.09.2020pieczarkowa z makaronem i śmietanąGr.1 - 200ml
Gr.2- 250ml
alergeny 1,7,9,15
gulasz wieprzowy z sosemGr.1 - 49g/30ml
Gr.2- 64g/60ml
ryż brązowyGr.1 - 150g
Gr.2- 165g
surówka z ogórka kiszonego,marchwi, kukurydzy i oliwyGr.1 - 90g
Gr.2- 110g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
czwartek 01.10.2020 żurek z ziemniakami na maślance Gr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,3,7,9
filet z kurczaka panierowanyGr.1 -85g
Gr.2-115g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2- 150g
buraki zasmażaneGr.1 - 90g
Gr.2- 110g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
piątek ,02.10.2020krupnik z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny *1,4,7,9
dorsz po greckuGr.1 - 90g/ok.80ml
Gr.2- 105g/ok.100ml
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2- 150g
Gr.1 - 90g
Gr.2- 110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.