W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis od 13 czerwca 2022 do 23 czerwca 2022

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek,13.06Barszcz ukraiński z ziemniakamiGr.1 - 200ml
Gr.2 - 250 ml

alergeny* 1,3,7,9,15
pierogi z mięsem
Gr.1 - 150 g
Gr.2 - 200g
karalepa
banan
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 250 ml
Wtorek,14.06Pomidorowa z makaronem i śmietanąGr.1 - 200ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny* 1,3,7,9
gulasz z wołowinyGr.1 -49g/30 ml
Gr.2 - 74g/60 ml
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
surówka z ogórka kiszonego, marchewki z majonezemGr.1 -80g
Gr.2 -100g
kompot Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłko,gruszkaGr.1 - 80 g 1 szt
Gr.2- 80 g1 szt
Środa,15.06fasolowa z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9
spaghetti ( mięso wieprz, makaron,drób,pomidory,cebula)Gr.1 - 210 g
Gr.2 - 280 g

Gr.1 - 80 g
Gr.2 -120 g

Gr.1 - 100g
Gr.2 - 150 g
Gr.1 - 70g
Gr.2 - 80g
kompot owocowyGr.1 - 175ml
Gr.2 - 200 ml
Gr.1 -
Gr.2 -
Czwartek,Gr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny1,7,9
Gr.1 -95 g
Gr.2 - 115 g
Gr.1 - 100 g/50 g
Gr.2 - 130 g/65g
Gr.1 - 90 g
Gr.2 - 100 g
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Gr.1 - 80 g 1 szt
Gr.2- 80 g1 szt
Piątek, Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,4,7,9
Gr.1 - 95 g
Gr.2 - 115 g
Gr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
Gr.1 -90 g
Gr.2 -110g
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Gr.1 - 80 g 1 szt
Gr.2- 80 g 1 szt
Poniedziałek,20.06Dyniowo - marchewkowa z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
zapiekanka ( drób,makaron,warzywa na patelnie) sos jogurtowo - cxzosnkowyGr.1 - 210 g/30 ml
Gr.1- 280g/ 50 ml
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 250 ml
jabłkoGr.1-80 g
Gr.2 - 80 g
wtorek,21.06botwinka z ziemniakami z jajkiem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9
pieczeń rzymska w sosieGr.1 -95 g/30 ml
Gr.2 - 115 g/60 ml
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
sałata lodowa,rzodkiewka, kukurydza ,szczypior z oliwąGr.1 - 80g
Gr.2- 100g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
Gr.1 - 125g 1 szt
Gr.2- 125g1 szt
środa, 22.06kapuśniak z młodej kapusty z ziemniakami i koperkiemGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny *1,3,7,9
paprykarz ( pierś kurczaka, papryka,ogórek kiszony,cebula)Gr.1 -95g/30 ml
Gr.2 - 115g/60 ml
ryż długoziarnistyGr.1 - 150 g
Gr.2- 195 g
Gr.1 - 80g
Gr.2- 110g
kompot Gr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
jabłkogr.1-80 g
gr.2 -80g
czwartek ,23.06ogórkowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
pierogi z truskawkami,naleśniki z polewą z śmietanyGr.1 - 150 g
Gr.2 - 200 g
Gr.1 - 100 g
Gr.2- 150g
koktajl mleczno - truskawkowyGr.1 - ok.90 g
Gr.2- ok.100 g
koktajl mleczno - truskawkowyGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
piątek ,Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny
1,3,4,9
Gr.1 - 95g /30 ml
Gr.2- 115 g /60 ml
Gr.1 - 100g
Gr.2- 150g
Gr.1 -90 g
Gr.2- 100 g
Gr.1 -175 ml
Gr.2- 200 ml
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.

Informacje o użytych wszystkich składniach, które stanowią obiad w poszczególnym dniu znajdują się do wglądu u intendenta SP8.