W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis od 28 listopada 2022 do 09 grudnia 2022

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek,28.11ogórkowa z ziemniakami z śmietanąGr.1 - 200ml
Gr.2 - 250 ml

alergeny 1,3,7,9
naleśniki z serem i śmietanąGr.1 - 200 g
Gr.2 - 280 g
kompot Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g
Gr.2 - 80 g
Wtorek 29.11ziemniaczana z zacierkąGr.1 - 200ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,9
gulasz wołowy w sosieGr.1 - 49g/30 ml
Gr.2 - 74 g/60 ml
kasza jaglana,kasza gryczanaGr.1 - 100g/50g
Gr.2 - 130g/65g
ogórek kiszonyGr.1 -80g
Gr.2 -100g
kompot owocowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 -80g
Gr.2- 80
Środa30.11szczawiowa z ziemniakami ze śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,9
udziec indyka w sosieGr.1 - 49g/30 ml
Gr.2 - 74 g/60 ml

ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z kapusty pekińskiej,marchewki,kukurydzy,szczypioru i majonezuGr.1 - 90g
Gr.2 - 100g
kompot owocowyGr.1 - 175ml
Gr.2 - 200 ml
bananGr.1 - ok 125 g
Gr.2 - ok 125 g
Czwartek 01.12pieczarkowa z makaronem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny1,7,9,15
kotlet pożarskiGr.1 - 95 g
Gr.2 - 115 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
bukiet warzyw: fasolka szparagowa żółty ,brokuł,marchewki mini polane masłemGr.1 - 90 g
Gr.2 - 100 g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
gruszka, (banan)Gr.1 - 80 g 1 szt
Gr.2- 80 g1 szt
Piątek,02.12marchwianka z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,3,4,7,9
filet dorsza w panierceGr.1 -95 g
Gr.2 -115 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z kiszonej kapusty,marchwi,cebulki z oliwąGr.1 -80 g
Gr.2 -100g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g
Gr.2- 80 g
Poniedziałek,05.12kapuśniak z kiszonej kapusty z ziemniakami, kasząGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9
racuchy drożdżowe z cukrem pudremGr.1 - 210 g
Gr.1- 280g
koktajl mleczno truskawkowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 250 ml
banan,kalarepaGr.1-125g/40g
Gr.2 -125 g/60g
wtorek,06.12jarzynowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny *1,3,7,9,15
spaghetti (mięso,makaron,pomidory,ser żółty)Gr.1 - 250g
Gr.2 - 280 g
Gr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
Gr.1 - 80g
Gr.2- 100g
woda cytryną i miodemGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
mandarynkaGr.1 - 100 g
Gr.2- 100 g
środa,07.12pomidorowa z ryżem i śmiatanąGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny* 1,7,9
bioderko kurczakaGr.1 -54 g/30ml
Gr.2 -84 g/60ml
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
surówka z buraczków z jabłkiem i oliwąGr.1 - 80g
Gr.2- 110g
kompot wieloowocowyGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
jabłkogr.1-80 g
gr.2 -80g
czwartek ,08.12fasolowa z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny1,3,7,9
łazanki ( makaron,mięso wieprz,cebula,kapusta biała i kiszona)Gr.1 - 250 g
Gr.2 - 300 g
Gr.1 - 100 g
Gr.2- 150g
Gr.1 - ok.90 g
Gr.2- ok.100 g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
gruszkaGr.1 - 80 g
Gr.2- 80 g
piątek ,09.12truskawkowa z makaronemGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny
*1,3,4,7,9
filet pstrągaGr.1 - 95 g
Gr.2- 115 g ml
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2- 150g
surówka z czerwonej kapusty,jabłka,pora z majonezemGr.1 -90 g
Gr.2- 100 g
woda z miętąGr.1 -175 ml
Gr.2- 200 ml
jabłkoGr.1 -80 g
Gr.2- 80 g
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.

Informacje o użytych wszystkich składniach, które stanowią obiad w poszczególnym dniu znajdują się do wglądu u intendenta SP8.