W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis dekadowy od 24 luty - 6 marzec

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek,24.02.2020zupa z zielonego groszku z ziemniakami i śmietanąGr.1- 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9,15
makaron z twarogiem z polewą truskawkowąGr.1 -210g
Gr.2 -280 g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Gr.1 -1 szt/ok 80g
Gr.2 - 1 szt/ok 80g
Wtorek,25.02.2020serowa z kluskamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9
pulpet w sosie pomidorowymGr.1 - 85g/30ml
Gr.2 - 115g/60ml
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
kalafior z wody polany masłemGr.1 -90g
Gr.2 -110g
kompot
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
bananGr.1 -1 szt/ 125g
Gr.2 -1 szt/ 125 g
Środa,26.02.2020 pomidorowa z makaronem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9,15
śledź z ogórkiem kiszonym,jabłkiem,cebulą i śmietanąGr.1 - 70g/90g
Gr.2 - 100g/110g


ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 -150g
Gr.1 -
Gr.2 -
woda z cytryną i miodemGr.1 - 175ml
Gr.2 - 200ml
Gr.1 -1 szt 80 g
Gr.2 -1 szt 80 g
Czwartek,27.02.2020dyniowa z kluskamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,9
udziec z kurczaka z sosemGr.1 - 54g/30ml
Gr.2 -84g/60ml
kasza jaglana,kasza gryczanaGr.1 - 100g/50g
Gr.2 - 130g/65g
kapusta pekińska,rzodkiewka
,kukurydza,szczypior z oliwą
Gr.1 - 90g
Gr.2 - 110g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
jabłkoGr.1 - 1 szt./ ok.80g
Gr.2 - 1 szt./ ok 80g
Piątek,28.02.2020ogórkowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,4,7,9
kotlet z rybyGr.1 -90g
Gr.2 -115g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
surówka z kapusty czerwonej,jabłka,pora i oliwyGr.1 - 90g
Gr.2 - 110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 1szt/ok.80g
Gr.2 - 1 szt/ok.80g
Poniedziałek,02.03.2020 barszcz ukraiński z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny *1,3,7,9
spaghetti( makaron,mięso,cebula,pomidory,ser żółty)Gr.1 - 210g
Gr.2- 280g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 1szt/ok.80g
Gr.2 - 1 szt/ok.80g
wtorek, 03.03.2020jarzynowa z ziemniakami Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,7,9
gulasz wieprzowyGr.1 -49g/30ml
Gr.2 -64g/60ml
ryż brązowyGr.1 - 150g
Gr.2 -195g
ogórek kiszonyGr.1 - 80g
Gr.2 -100g
kompot Gr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
gruszkaGr.1 - 1szt/ok.80g
Gr.2 - 1 szt/ok.80g
środa, 04.03.2020rosół z makaronemGr.1 - 200ml
Gr.2- 250ml
alergeny 1,3,7,9,15
filet kurczaka,panierowanyGr.1 -85g
Gr.2-115g
ziemniakiGr.1 - 150g
Gr.2- 195g
buraki ,jabłko,fasola,pietruszka zielona i oliwaGr.1 - 90g
Gr.2- 110g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
jabłkoGr.1 - 1szt/ok80g
Gr.2 - 1 szt/ok.80g
czwartek 05.03.2020 szczawiowa z ziemniakami ,jajkiem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,3,7,9
bitki indyka w sosieGr.1 - 49g/30ml
Gr.2- 64g/60ml
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2- 150g
bukiet warzyw:marchewki mini,fasolka szparagowa żółta,brokuły polane masłemGr.1 - 90g
Gr.2- 110g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
jabłkoGr.1 - 1szt/ok.80g
Gr.2 - 1 szt/ok.80g
piątek ,06.03.2020wiśniowa z makaronemGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny1,3,4,7,9,15
filet pstrągGr.1 - 90g
Gr.2- 105g
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2- 150g
marchew z jabłkiem i śmietanąGr.1 - 90g
Gr.2- 110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
Gr.1 -
Gr.2-
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.