W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis od 13 marca 2023 do 24 marca 2023

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek,13.03ziemniaczana z ziemniakami Gr.1 - 200ml
Gr.2 - 250 ml

alergeny *1,3,7,9
spaghetti ( makaron,mięso,pomidory,cebula,posypka z sera)Gr.1 - 210 g
Gr.2 - 280 g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g
Gr.2 - 80 g
Wtorek 14.03Dyniowa z ziemniakami kluskamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250ml
alergeny 1,3,7,9
pierogi z truskawkami,pierogi z serem polane śmietanąGr.1 - 200 g/25 ml
Gr.2 - 250 g/30 ml
Gr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
kalarepa,rzodkiewkaGr.1 40g
Gr.2 -30g
lemoniada ( woda,miód ,cytryna)Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml/
80 g
Środa 15.03pomidorowa z ryżem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250ml
alergeny *1,3,7,9
udko pieczone z sosemGr.1 - 64 g/30 ml
Gr.2 - 74 g/60 ml
kasza jaglana,kasza gryczanaGr.1 - 100 g/50 g
Gr.2 - 135 g/60 g
bukiet warzyw: fasolka żółta szparagowa,marchewki mini,polane masłemGr.1 - 80g
Gr.2 - 90g
kompot Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 80g
Gr.2 - 80 g
Czwartek ,16.03brokułowa z ryżem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny1,3,7,9
bitki z szynki w sosieGr.1 - 49 g/30 ml
Gr.2 - 80 g/60 ml
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z kapusty pekińskiej,kapusty czerwonej,papryki ,ogórek kiszony z jogurtem Gr.1 - 90 g
Gr.2 - 100 g
kompot owocowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
bananGr.1 - ok 150 g
Gr.2-
Piątek ,17.03krupnik z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,4,7,9
filet dorsza panierowanyGr.1 -90 g
Gr.2 -115 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z marchwi,jabłka,ananasa z majonezem i śmietanąGr.1 -90 g
Gr.2 -110g
woda miętaGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g
Gr.2- 80 g
Poniedziałek ,20.03ogórkowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,7,9
zapiekanka ( makaron,drób,cebula, warzywa kolorowe, ser żółty,polewa z jogurtu)Gr.1 - 210 g/30 g
Gr.1- 280 g/40g
Gr.1 - 50 g
Gr.2 - 70 g
Gr.1-220 g/20 ml
Gr.2 -
lemoniada ( woda,cytryna)Gr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g
Gr.2 -80 g
wtorek,21.03jarzynowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
ryż zapiekany z jabłkami polany śmietanąGr.1 - 210 g/30 g
Gr.1- 280 g/40g
Gr.1 - 100 g/50 g
Gr.2 - 135 g/65 g
Gr.1 - 80 g
Gr.1- 90 g
koktajl mleczno - truskawkowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Gr.1-80 g
Gr.2 - 80 g
środa,22.03fasolowa z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9
filet kurczaka ,panierowanyGr.1 - 95 g
Gr.2 - 115 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
buraczki zasmażaneGr.1 - 80g
Gr.2- 90 g
kompot owocowyGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
jabłkoGr.1 - 80 g
Gr.2- 80 g
czwartek,23.03rosół z makaronem ( wołowo - drobiowy)Gr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,3,7,9
pulpet mięsny w sosie pomidorowymGr.1 - 90 g/30 ml
Gr.2 - 100 g / 60 ml
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
sałata lodowa, rzodkiewka,kukurydza z oliwąGr.1 - 90 g
Gr.2- 100 g
kompot owocowy, bananGr.1 -175 ml/ 125 g
Gr.2 - 200 ml/125 g
piątek ,24.03marchwianka z ziemniakiGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,4,7,9
filet pstrągaGr.1 - 95 g
Gr.2 - 115 g
ryż białyGr.1 - 100g
Gr.2- 150 g
surówka z kapusty kiszonej,ogórka kiszonego ,papryki czerwonej z oliwaGr.1 -90 g
Gr.2- 100 g
woda z miętąGr.1 -175 ml
Gr.2- 200 ml
jabłkoGr.1 -80 g
Gr.2 -80 g
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.

Informacje o użytych wszystkich składniach, które stanowią obiad w poszczególnym dniu znajdują się do wglądu u intendenta SP8.