W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis od 18 stycznia do 29 stycznia

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek.18.01.2021 jarzynowa
z ziemniakami i śmietaną
Gr.1- 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,3,7,9
spaghettiGr.1 -250 g
Gr.2 -350 g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Wtorek ,19.01.2021pomidorowa z ryżem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny *1,7,9
gulasz wieprzowyGr.1 -49 g/30 ml
Gr.2 -69 g/ 60 ml
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
buraczki zasmażaneGr.1 -90g
Gr.2 -110g
kompot
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Środa,20.01.2021 zupa z zielonego groszku z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny1,7,9
bitki indyka w sosieGr.1 -49 g/30 ml
Gr.2 -69 g/ 60 ml


ryż brązowyGr.1 - 150g
Gr.2 -195 g
marchew z jabłkiem i oliwąGr.1 -90g
Gr.2 -
kompotGr.1 - 175ml
Gr.2 - 200 ml
Czwartek 21.01.2021ogórkowa z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
filet kurczaka,panierowanyGr.1 -85 g
Gr.2 -115 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
bukiet warzyw: marchewki mini,fasolka żółta,brokuł polany masłemGr.1 - 90g
Gr.2 - 110g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Piątek,22.01.2021krupnik z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,4,7,9
filet pstrąga,smażonyGr.1 -90g
Gr.2 -105 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
surówka z kiszonej kapusty,marchwi,cebuli i oliwyGr.1 -90g
Gr.2 - 110 g
woda z miętą
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Poniedziałek,25.01.2021 barszcz czerwony z ziemniakami i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
zapiekanka ( makaron,drób,cebula,pomidory,ser żółty)Gr.1 - ok 250g
Gr.1- ok. 350g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
wtorek,26.01.2021pieczarkowa z makaronem i śmietanąGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9,
kotlet mielonyGr.1 - 85 g
Gr.2 - 115 g
ziemniakiGr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
surówka z kapusty pekińskiej,rzodkiewki,kukurydzy,szczypioru i oliwyGr.1 - 90g
Gr.2- 110g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
środa, 27.01.2021szczawiowa z ziemniakami,jajkiem i śmietanąGr.1 - 100g
Gr.1- 100g
G1.-ok 100 g
alergeny 1,3,7,9
udziec z indyka w sosie z jabłkiem i śliwkąGr.1 -49 g/30 ml
Gr.2 -69 g/ 60 ml
kasza jaglana, kasza gryczanaGr.1 - 100g/50 g
Gr.2- 130g/195 g
kapusta czerwona,duszonaGr.1 - 90g
Gr.2- 110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
czwartek 28.01.2021serowa z kluskamiGr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,3,7,9
klopsiki drobiowo -wieprzowe w sosie pomidorowymGr.1 -85 g/30ml
Gr.2- 115 g/60ml
ziemniakiGr.1 -100 g
Gr.2- 150g
fasolka zielona szparagowa,duszonaGr.1 - 90g
Gr.2- 110g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
piątek ,29.01.2021dyniowa z ziemniakamiGr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny
*1,4,7,9
dorsz po greckuGr.1 - 90 g/90 ml
Gr.2- 110 g/110 ml
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2-
woda z miętąGr.1 -175 ml
Gr.2- 200 ml
Gr.1 -
Gr.2-
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.