W szkole od lat funkcjonuje stołówka z własną, nowocześnie wyposażoną kuchnią serwującą tanie dwudaniowe obiady z deserem.

Jadłospis od 19 kwietnia do 30 kwietnia

Dzień tygodniaPotrawaIlośćAlergeny
Poniedziałek 19.04.2021 Gr.1- 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
pierogi z truskawkami i śmietanąGr.1 - 150 g/20 ml
Gr.2 -
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Wtorek ,20.04.2021Gr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,7,9
gulasz mieszany drób - wieprz .Gr.1 -49 g/30 ml
Gr.2 -69/60 ml
kasza jaglanaGr.1 - 100g
Gr.2 - 150g
ogórek kiszonyGr.1 -80g
Gr.2 -110g
woda z miętą
Gr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
Środa,21.04.2021 Gr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny 1,7,9,15
udko z kurczaka z sosemGr.1 -69 g/30 ml
Gr.2 -


ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2 -
marchew z groszkiem,duszonaGr.1 -80g
Gr.2 -
woda z cytrynąGr.1 - 175ml
Gr.2 - 200 ml
Czwartek, 22.04.2021Gr.1 - 200 ml
Gr.2 - 250 ml
alergeny* 1,3,7,
spaghetti ( makaron,drób,pomidory,ser żółty)Gr.1 -210 g
Gr.2 -
Gr.1 - 100 g/50 g
Gr.2 -
Gr.1 - 90g
Gr.2 - 110g
kompotGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Piątek,23.04.2021Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny 1,3,4,7,9,15
pierogi leniwe z masłemGr.1 - ok 180 g
Gr.2 -
Gr.1 - 100 g
Gr.2 - 150 g
Gr.1 -90g
Gr.2 - 110 g
woda z cytrynąGr.1 - 175 ml
Gr.2 -200 ml
Poniedziałek,26.04.2021 Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
placki z wiśnią i posypką z cukru pudruGr.1 - ok 210g
Gr.1- ok.
koktajl mleczno truskawkowyGr.1 - 175 ml
Gr.2 - 200 ml
wtorek, 27.04.2021Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250 ml
alergeny 1,3,7,9,
kurczak z warzywamiGr.1 -ok 69g/80 g
Gr.2 -
ryz brązowyGr.1 - 100 g
Gr.2- 150 g
Gr.1 - 90g
Gr.2- 110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
środa, 28.04.2021Gr.1 - 100g
Gr.1- 100g
G1.-ok 100 g
alergeny 1,7,9
pieczeń wieprzowa z sosemGr.1 ok 49 g/30 ml
Gr.2 -
ziemniakiGr.1 - 100g
Gr.2- 130 g
buraczki zasmażoneGr.1 - 80g
Gr.2- 110g
woda z miętąGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
czwartek ,29.04.2021Gr.1 - 200 ml
Gr.2- 250 ml
alergeny 1,3,7,9,15
zapiekanka ( makaron,drób, cebula ,kolorowe warzywa) z jogurtemGr.1 -210g/30 ml
Gr.2 -
Gr.1 - 100g
Gr.2- 130g
Gr.1 - 90g
Gr.2- 110g
woda z cytrynaGr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
Gr.1 - 175 ml
Gr.2- 200 ml
piątek ,30.04.2021Gr.1 - 200 ml
Gr.2 -250ml
alergeny
1,,3,4,7,9
naleśniki z białym serem i śmietanąGr.1 -ok 200g
Gr.2- g
Gr.1 - 150g
Gr.2-
Gr.1 -90 g
Gr.2- 110 g
woda z miętąGr.1 -175 ml
Gr.2- 200 ml
Alergeny w żywności – informacje o alergenach i składnikach powodujących reakcje nietolerancji
1. zboża zawierające gluten 5. orzeszki ziemne (arachidowe) 9. seler i produkty pochodne 13. łubin
2. skorupiaki i produkty pochodne 6. soja i produkty pochodne 10. gorczyca i produkty pochodne 14. mięczaki
3. jaja i produkty pochodne 7. mleko i produkty pochodne 11. nasiona sezamu i produkty pochodne 15. miód
4. ryby i produkty pochodne 8. orzechy 12. dwutlenek siarki
* Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy. Do przygotowania posiłków używane są przyprawy:
pieprz, pieprz ziołowy, ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, tymianek, kminek, majeranek, papryka słodka, laska wanilii.